keskiviikko 9. elokuuta 2017

Näyttelyt

Joulukuu 2023
UNIEN KERROKSIA
TILA galleria




Lokakuu 2022
SWEET TOPPINGS 
Akryylimaalauksia paperille 70x50 cm

Cafe Round Roballa




Lokakuussa sain Roundiin esille sarjani pastellisävyisiä maalauksia. Innoittajana olivat kahvilan suloisenmakeat donitsit joiden kuorrutteita saattoi syödä jo silmillään. Vadelmaa ja tummaa suklaata. Silmäkarkkia. Kiitos kaikille kävijöille rohkaisevista kommenteista. 










Joulukuu 2021
 POLKUJA
Akryylimaalauksia Galleria Kookoksessa







Helmikuu 2020
RISING FORESTS

Galleria Giotto
 fantasioita leijuvista metsistä- ölypastelleja kierrätysalumiinille



Työskentelen mielelläni abstraktin maalauksen ja fantasian maastossa ja aloitan usein maalaamisen ilman tarkkaa suunnitelmaa.  Nytkin lähdin liikkeelle kokeiluilla itselleni uudella maalausmateriaalilla, öljypastellilla. Maalauspohjaksi valitsin metallilevyn. Kieputin sinistä, keltaista ja mustaa pyörteiksi ja poimuiksi. Pyyhin sienellä pintaa ohueksi viivastoksi. Annoin muodon, värin ja maalausprosessin hakeutua sopiviin suhteisiin ja synnyttää jotain mihin voisi tarttua kiinni. Syntyi hieman mystinen metsänäkymä, joka imaisi sisäänsä.

Jatkoin tutkimusmatkaa ja maalasin kokeeksi kiiltävälle alumiinille. Kiiltävä metallipinta toi avaruudentuntua maalaukseen. Metsät muotoutuivat saariksi, jotka kohosivat ylös kirkkaalle taivaalle. Päässäni alkoi herätä kysymyksiä, mielikuvia ja tarinoita. Ystävältäni sain pinon kierrätettyjä ovien alumiinisia potkulevyjä. Lisää ovia avattavaksi.

Huomasin että maalausten vuoristoisiin näkymiin oli ilmestynyt samaa avaruuden ja kohoamisen tuntua mitä olin kokenut muutama vuosi sitten tekemälläni vaelluksella Madeiran Pico Ruivolle, saaren korkeimmalle vuorenhuipulle. Vaikuttava kokemus muistutti silloin luonnon merkityksestä voimanlähteenä ja edellytyksenä kaiken elämän jatkumiselle maapallolla. Tänä päivänä luonto katoaa silmiemme edessä. Amazonissa ja Australiassa metsää tuhoutuu.

Vanhoihin suomalaisiin uskomuksiin kuuluu myytti metsänpeitosta. Uskomusten mukaan metsässä asui haltijoita, joiden kanssa oli oltava hyvissä väleissä. Jos ihminen ei kunnioittanut tuota metsän voimaa ja tahtoa, metsänhaltijat saattoivat sekoittaa ihmisen suuntavaiston. Ihminen joutui metsänpeittoon. Hän sulautui osaksi metsää, eikä ollut enää näkyvillä. Metsän peittämä ei pystynyt kuulemaan huutoa, eikä itse huutamaan. Myös virolaisessa mytologiassa ihmisen pahuuden takia metsä voi lähteä liikkeelle.

Maalausten metsät sijaitsevat määrittelemättömässä paikassa ja ajassa. Saaret leijuvat hiljaa humisten alkumeren yllä ja kukin katsoja löytää sieltä erilaisia tarinoita ja tapahtumia. Pakenevatko maalausten metsät ja vuoret pois yläilmoihin raivaustraktoreiden ulottuvilta? Näyttelyn nimi Rising Forests viittaa paitsi kohoamiseen myös kapinaan, metsän kapinaan.  

  









Lasten taidetuokiossa leijuivat jäävuoret













.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti